Uitleg vormselcatechese 2022

In onze pastorale eenheid zijn er twee vormselgroepen, een groep in Moerkerke en een groep in Sijsele. De vormselviering in Moerkerke is op zaterdag 4 juni om 15 uur, in Sijsele is dat op zondag 5 juni om 10.30 uur.

De vormselkandidaat kan dus kiezen waar hij/zij zich inschrijft om catechese te volgen. Wie kiest voor de groep Moerkerke ontvangt het vormsel in de kerk van Moerkerke, wie kiest voor de groep Sijsele ontvangt het vormsel in de kerk van Sijsele.

De twee vormselgroepen hebben eigen vormselcatechisten en een eigen werking.

De catechese in Moerkerke bestaat uit twee catechesemomenten voorafgaand aan een viering (20 februari en 2 maart). Op 18 april is er een catechesedag met een vormseltocht. Op zaterdag 28 mei is er om 19 uur een vormselwake, waarop ook de vormselmeters en peters verwacht worden.

De catechese in Sijsele bestaat uit twee catechesemomenten op zondagnamiddagen 20 februari en 24 april. De vormelingen zijn ook verwacht op 3 jeugdvieringen op zaterdagavonden 26 februari, 26 maart en 14 mei (waarop ook de vormselmeters en peters verwacht worden). De vormselkandidaat zal ook gevraagd worden om tijdens de catecheseperiode (19 februari – 15 mei) een engagement op te nemen.

De activiteitenkalenders zijn te vinden op de websitepagina’s groep Moerkerke en Sijsele.

Online inschrijven kon vanaf woensdag 1 december tot en met woensdag 15 december 2021.